În 15 ani, energia regenerabilă va fi principala sursă de energie electrică din lume

0

Sursele regenerabile vor deveni principala sursă de energie electrică până în 2030. Sursă.

Într-un raport cuprinzător privind viitorul energiei, Agenția Internațională pentru Energie (IEA) și un grup de cercetare au ajuns la concluzia că sursele regenerabile se află în prezent pe locul al doilea în producția mixului de energie electrică la nivel mondial.

În 2030, acestea vor deveni cea mai mare sursă:

energie regenerabila 2030

Susținută de sprijinul venit din partea guvernelor, energia regenerabilă acoperă jumătate din mixul de energie electrică la nivel mondial. Sursă.

Potrivit publicației Quartz, scăderea cererii de energie pe bază de cărbune din China, dar și o saturare a ofertei americane au dus la reducerea prețurilor în ultimii ani.

Chiar și așa, utilizarea cărbunelui este tot mai mică în Europa, pe măsură ce țările membre ale UE încearcă să-și atingă obiectivele climatice și energetice.

Raportul IEA arată că, în ultimii ani, cererea de energie pe bază de cărbune a înregistrat o scădere la nivel internaţional, chiar și în China – până mai ieri lider în acest sector –, unde piața a început să stagneze.

panouri solare pe acoperis

Montajul unor panouri solare pe acoperiș. Sursă.

Între timp, China a devenit un exemplu pozitiv în sectorul energiei curate, devenind lider mondial în implementarea tehnologiilor verzi.

Dezvoltarea surselor regenerabile este susținută de subvenții de la guverne, un sprijin care se ridică la 135 de miliarde de dolari la nivel global, a declarat AIE.

Totuși, combustibilii fosili cum ar fi cărbunele și petrolul se bucură încă de subvenții colosale, și anume un total de 490 de miliarde de dolari în 2014, mai arată raportul AIE.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
În 15 ani, energia regenerabilă va fi principala sursă de energie electrică din lume, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns