Un studiu sugerează că paritatea de rețea nu este un vis imposibil pentru Europa

0
paritatea de rețea

Mai multe țări europene ar putea atinge paritatea de rețea

Nesubvenționarea energiei din surse regenerabile poate deveni o realitate în Europa, în următorii ani. Un nou raport de la Pöyry, o firmă de consultanță în domeniul energiei, evidențiază tendința de creștere a parității de rețea în mai multe țări europene.

Pe măsură ce sursele regenerabile de energie au continuat să se dezvolte și să primească tot mai mult sprijin, ele au început să concureze tot mai puternic cu formele tradiționale de energie, în termeni de costuri și de aprovizionare.

Paritatea de rețea ar putea fi posibilă deoarece energia curată continuă să câștige teren în mai multe țări europene.

Conceptul de paritate de rețea se referă la o sursă de energie regenerabilă capabilă să genereze energie electrică la un cost mediu, mai mic sau egal cu costul energiei electrice achiziționate prin intermediul rețelei existente, rețea bazată pe surse tradiționale de energie.

Termenul este cel mai adesea utilizat pentru a desemna mediul financiar din industria energiei curate. Mulți ani la rând, energia verde a fost mai scumpă decât fosili combustibili, în mare parte datorită subvențiilor, însă acest lucru începe să se schimbe.

Mai multe țări europene ar putea atinge paritatea de rețea în următorii câțiva ani

Raportul de Pöyry, citat de hydrogenfuelnews.com, estimează că Turcia ar putea atinge paritatea de rețea în sectoarele sale solare și eoliene începând cu anul 2018, iar Spania (în sectorul energiei solare) și Portugalia până în 2021.

Țările europene mai mici ar putea atinge paritatea de grilă cu sectoare de energie din surse regenerabile până în 2025, însă procesul poate dura mai mult pentru țările mari, cum ar fi Germania, până să realizeze acest obiectiv.

Energia curată nesubvenționată ar putea deveni în curând o realitate în Europa

Odată ce energia regenerabilă continua să câștige teren, guvernele au început să reducă subvențiile. Acest lucru nu este neapărat o veste proastă, cel puțin nu pentru țările unde guvernele au observat că sectoarele energetice curate se pot sprijini financiar, mai degrabă decât să se bazeze foarte mult pe banii veniți de la stat. Astfel, oprind stimulentele, ele au început să vadă mult mai clar beneficiile economice ale energiei curate.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Un studiu sugerează că paritatea de rețea nu este un vis imposibil pentru Europa, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns