Australienii vor putea castiga 10.000$ pe an cu panouri solare pe acoperis

0
panouri_solare_pe_acoperisul_australienilor_solar-magazin.ro.jpgGuvernul din New South Wales, Australia, a introdus o Schema Solara de Bonus, din care rezidentii ar putea castiga pana la 10.000$ pe an, trimitand energie electrica curata la retea, de la panourile lor solare de pe acoperis.
Asa numitul Feed-in Tariff a fost stimulentul, care a fost atat de popular in Germania, incat au ramas fara panouri solare anul trecut si lucrul acesta a socat piata mondiala solara. Spania a introdus acest tarif de acum cativa ani, acestia au platit de ajuns astfel incat media proprietarilor de case sa castige bani, adaugand panouri solare pe acoperis.

Urmand modelul Germaniei, Spaniei, Italiei, guvernul australian ofera un stimulent pentru toti cei care detin panouri solare pe acoperisuri, platind intreprinderilor si grupurilor comunitare o rata de  60 c/KWh, pentru energia pe care o genereaza. Exista totusi si o limita, sistemul trebuie sa aiba o putere de maxim 10 kW.

Electricitatea din New South Wales costa 19 centi per kwh si acestia vor plati proprietarilor de panouri solare pe acoperis 60 centi per kwh.
Atat in Germania cat si in Spania, aceste programe au dus la scaderea pretului panourilor solare.
Deci, exista solutii pentru criza de energie, dar necesita bani pentru a le porni ca si toate afacerile profitabile. Pentru state dezvoltate ca Germania si Spania nu este o problema, dar pentru tarile mai sarace din Africa si chiar unele din Europa, trebuie sa existe o initiativa externa pentru a le ajuta sa adopte acest tip de afaceri.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (20 votes cast)
Australienii vor putea castiga 10.000$ pe an cu panouri solare pe acoperis, 5.0 out of 5 based on 20 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns