Apa potabilă poate fi extrasă din aer cu ajutorul unui dispozitiv alimentat cu energie solară

0

Cercetătorii de la MIT și UC Berkeley au dezvoltat un dispozitiv care are capacitatea de a extrage apă potabilă din aer. Acesta este alimentat exclusiv de lumina solară. Echipamentul poate să extragă lichidul vital chiar și din cel mai uscat aer de deșert.

Format dintr-un cadru de metal organic (MOF), dispozitivul face posibilă extragerea din locuri cu umidități relativ scăzute, de 10%. Asta în condițiile în care metodele actuale necesită niveluri mult mai ridicate – 100% umiditate pentru extragerea apei din ceață și peste 50% pentru sistemele de răcire pe bază de rouă. Acestea din urmă au nevoie și de cantități mari de energie, în timp ce noul sistem a fost alimentat exclusiv de lumina solară.

Proiectul este încă la etapa de concept, dar cercetătorii spun că dispozitivul ar putea produce mai mult de 250 ml de apă / zi, la un kilogram de cadru de metal organic. În plus, cu o alegere optimă a materialelor, producția poate fi de trei ori mai mare decât cea a versiunii curente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Apa potabilă poate fi extrasă din aer cu ajutorul unui dispozitiv alimentat cu energie solară, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns