Cel mai mare parc eolian de pe planetă a început să producă energie electrică

0

Compus din 87 de turbine eoliene, fiecare având o înălţime de două ori mai mare decât celebrul Big Ben, cel mai mare parc eolian offshore de pe planetă a început să producă energie electrică.

Parcul eolian offshore Walney Extension este situat în apropiere de coasta de nord-vest a Marii Britanii și are o suprafaţă de 145 kilometri pătraţi, cu o capacitate totală de 659 megawaţi, suficientă pentru a alimenta cu energie aproape 600.000 de locuinţe.

Parcul eolian offshore Walney Extension devansează deţinătorul actual al titlului de cel mai mare parc eolian offshore de pe planetă, facilitatea London Array, în estuarul râului Tamisa, potrivit companiei daneze Orsted, informează CNBC.

„Acest proiect, finalizat la timp şi în limitele bugetului, marchează un nou pas important în viziunea Orsted a unei lumi care funcţionează în întregime pe bază de energie verde”, a declarat directorul diviziei din Marea Britanie a Orsted, Matthew Wright.

Grupul danez Orsted a început construcţia acestui proiect în 2015. Orsted deţine 50% din acţiunile acestui proiect, restul fiind împărţit în mod egal între fondurile daneze de pensii PFA şi PKA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Cel mai mare parc eolian de pe planetă a început să producă energie electrică, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns