Ieftin… ca energia solara!

0
Compania americana Sunrgi si-a propus sa revolutioneze tehnologia energiei solare.panouri_solare_inovatii
Sunrgi a dezvoltat un nou mod de a produce energie solara, la fel de ieftin ca producerea energiei din carbune.

Americanii folosesc panouri solare care focalizeaza razele solare pe celulele fotovoltaice, dotate cu un sistem de racire inovativ.

La aceste inovatii se adauga si designul modular. Sunrgi a estimat un
cost de 5-6 centi (1 – 1,3 bani) pe kilowatt/ora, pe o perioada de
douazeci de ani.

Prin comparatie, in Romania pretul (fara TVA, accize si abonament) este de 2,9 bani pe kilowatt-ora.

Sunrgi afirma ca aceste lentile intensifica razele soarelui de 2000 de ori pe suprafata celulelor fotovoltaice, ceea ce duce la o crestere a temperaturii pana la 1800 grade Celsius. Cu toate ca la aceasta temperatura siliciul s-ar topi instantaneu, Sunrgi afirma ca toate componentele electronice au o temperatura de numai sase grade peste temperatura mediului inconjurator datorita unui sistem special de disipare a caldurii si a spatiului generos dintre componentele electronice.

Panourile solare sunt concepute sa urmareasca traiectoria soarelui pe parcursul zilei pentru maximizarea energiei produse. Compania afirma ca aceste panouri solare au o putere de 6-7 ori mai mare decat panourile solare traditionale.

Sunrgi a expus un prototip la standul Wired NextFest din Millennium Park, Chicago, expozitie ce prezinta inovatii din domeniul tehnologiei deschisa publicului pana pe 12 Octombrie.

sursa: cosmosul.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Ieftin… ca energia solara!, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns