Noaptea da lumina, iar ziua produce energie!

0

Iluminat stradal panouri solare

Philips a creat un stalp de trei metri care consuma, dar si genereaza curect electric. Acest dispozitiv ar putea reprezenta viitorul in iluminatul stradal: noaptea lumineaza, iar ziua isi produce singur electricitatea necesara, atat intr-o zi cu soare, cat si intr-una cu vant puternic.

Seara, Light Blossom – stalpul de iluminat stradal din imagine, evita sa risipeasca energia si nu lumineaza la capacitatea maxima decat atunci cand senzorii sai de proximitate ii indica apropierea unui trecator.

Chiar si atunci cand se aprinde la maximum, diodele sale luminiscente (LED-uri) au o eficienta mai ridicata decat cea a unui stalp prevazut cu becuri incandescente.

Insa adevarata performanta a inventiei este data de felul in care stalpul isi obtine singur energia, nu de la un sistem de distributie electrica.

Petalele stalpului se pot deschide si, fiind prevazute cu celule fotovoltaice, se rasucesc dupa razele solare asemenea florii-soarelui, gratie unor motorase.
Daca vremea este innorata, lumina solara putin intensa, iar vantul bate suficient de puternic, petalele se transforma in elice asemanatoare unei mori de vant, care transforma energia eoliana in electricitate. In caz ca, intr-o anumita zi, este si soare si vant, stalpul va opta automat pentru convertirea energiei solare sau eoliene in electricitate, in functie de randamentul oferit de fiecare dintre resurse in ziua respectiva. Stalpul a fost prezentat publicului la Moscova, cu ocazia unui eveniment anual al companiei Philips, denumit „Simplicity Day” (Ziua simplitatii).

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Noaptea da lumina, iar ziua produce energie!, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns