Panouri solare pe Toyota Prius

0

solar-magazin.ro_panouri_solare_pe_toyota_prius.jpgConform cotidianului japonez Nikkei următoarea generaţie Toyota Prius va deveni primul vehicul de serie ce va dispune de panouri solare fotovoltaice pentru furnizarea de energie.

Chiar dacă viitorul Prius va putea fi capabil să fie alimentat exclusiv de baterii şi motorul electric, panourile solare fotovoltaice – ce vor fi produse de Kyocera – vor fi folosite în principal pentru a alimenta sistemul de aer condiţionat.

Noul hybrid va fi mai lung cu aproximativ 10 cm şi mai lat cu 3 cm decât succesorul său, de asemenea, motorul va creşte de la 1.5 litri la 1.8, pentru a face faţă dimensiunilor mai mari. Datorită acestei modificări puterea va fi mărită la aproximativ 100 CP.

Toyota spune că poate obţine aceste performanţe ridicate, în acelaşi timp cu reducerea emisiilor de CO2. Surse din Japonia, ne-au informat că Toyota are scopul de a reduce consumul de combustibil cu până la 12 %, astfel ajungând la un consum de doar 3.3 litri/100 km şi cu emisii de CO2, puţin peste 90 g/km, fapt ce ar putea fi atins şi datorită folosirii panourilor solare ce vor scădea din greutatea totală a vehiculului.

sursa: informatiiauto.ro

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Panouri solare pe Toyota Prius, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns