Turnul Solar de Flori

0
turnul_solar_de_flori_solar-magazin.ro.jpgDaca ati avut sansa de a calatori prin sudul Israelului la sfarsitul lunii iunie, probabil ca a trebuit sa va concentrati mai mult, gandindu-va ca ochii va inseala. De la distanta poate parea ca o floare gigant care a incoltit in podeaua desertului. Acela nu a fost nici un miraj de desert, dar a fost viitorul energiei solare. Turnul Solar de Flori este una dintre cele mai noi inventii in cautarea infinita de a face sursele de energie alternativa mai viabile.
Turnul Solar de Flori este un produs al AORA Solar si a fost proiectat de un arhitect cu o gandire inaintata numit Haim Dotan. Companiile continua sa caute modaliatati de a face energia solara mai eficienta si Turnul Solar de Flori este ultima aparitie ca design inovator care maximizeaza energia solara captata intr-o statie solara.

Turnul Solar de Flori in prezent este situat pe un teren cu 30 de oglinzi care urmaresc soarele si aduna lumina solara care este reflectata direct pe partea de sus a acestei structuri cu 30 de picioare. Ceea ce pare a fi bulbul Turnului Solar de Flori este de fapt un receptor solar care are o turbina de gaz de 100 kw in interior. O data ce energia solara este captata de receptor, creste temperatura aerului intern la 1000 grade C, care da putere turbinei de gaz. Apoi turbina genereaza electricitate care este imediat transportata la reteaua locala de electricitate, pentru a fi utilizata.

In timp ce Turnul Solar de Flori este colorat si unic, acesta se dovedeste a fi un pas urias inainte, de a face energia solara usor accesibila si cu un cost eficient. Aceasta floare mostruoasa, este construita din materiale reciclate si poate fi construita in doar cateva zile.
In loc de polen, aceste flori creeaza energie electrica!

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Turnul Solar de Flori, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns