Australia este noul lider mondial in amenintarile cu emisii de CO2

0
australia_mare_poluator_solar-magazin.ro.jpgAustralia a intrecut SUA si este noul lider mondial al emisiilor de CO2 pe cap de locuitor. Asta nu este doar problema schimbarilor climatice in Australia. Acum Australia emite circa 20.6 tone de CO2 pe cap de locuitor anual. SUA este a doua cu aproximativ 19.8 tone CO2. China este lider mondial in totalul emisiilor de gaz de sera, dar pe cap de locuitor emisiile de gaze sunt minuscule, 4.5 tone, in comparatie cu Australia si SUA.

De asemenea India, o alta tara in curs de dezvoltare, conduce in clasamentul mondial al emisiilor de gaze si sub presiunea de a reduce emisiile sale , emite doar 1.6 tone pe cap de locuitor anual. Aceste informatii noi vin de la Maplecroft , un lider mondial in riscurile globale in devenire.
Canada este al treilea mare inculpat de CO2, 18.8 tone CO2 pe cap de locuitor anual, Olanda pe locul 4 si Arabia Saudita pe locul 5. In plus, pe langa faptul ca este lider in emisii de CO2, Australia este expusa la un risc extrem din cauza schimbarilor climatice. Dintre tarile dezvoltate, doar Belgia si Olanda sunt mai rau aspectate in materie de riscuri.
In cadrul negocierilor cu privire la schimbarile climatice, in special la Copenhaga in decembrie, aceste calcule pun Australia cat si alte tari sub o mare presiune. Brazilia, India, China si alte tari dezvoltate cu nivel ridicat al emisiilor totale de CO2, dar cu nivel mic de emisii pe cap de locuitor, sustin, cu dreptate, ca este sarcina tarilor cu emisii mari pe cap de locuitor, sa limiteze si sa scada emisiile de carbon.
Australia se poate confrunta acum cu o presiune mai mare. Sunt ei gata sa abordeze schimbarile climatice si sa reduca riscurile lor precum si cele din lume?

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (16 votes cast)
Australia este noul lider mondial in amenintarile cu emisii de CO2, 5.0 out of 5 based on 16 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns