Centrale de energie solara in Arabia Saudita

0

energie_solara_in_arabia_saudita_1_solar-magazin.ro.jpgMergand prin istoria glorioasa a productiei de petrol, cel mai important producator de petrol din lume Arabia Saudita, este acum in cautare de energie solara.

Cea mai mare tara araba din Orientul Mijlociu se pregateste sa-si stabileasca primul producator de centrale solare, Vision Electro Mechanical Co.

Infiintata cu scopul de a dezvolta, fabrica si exploata centralele solare, compania va construi prima sa centrala solara in Mecca, provincie din Arabia Saudita.

Compania de 150 milioane de dolari crede ca Arabia Saudita este un loc ideal pentru instalatiile solare, deoarece natiunea este acoperita de desertul Arabiei, care ofera mult soare si saptiu pentru centralele solare.

Desi Arabia Saudita face multi bani prin vanzarea de petrol, energia regenerabila este o alternativa mai ieftina si mai ecologica.

In incercarea de a reduce dependenta de combustibilii fosili si de a gasi alternative mai ieftine si mai ecologie, regatul a
stabilit orasul  King Abdullah pentru energia atomica si regenerabila, in luna aprilie a acestui an.

Acest oras de energie regenerabila este conceput pentru a satisface necesitatile de energie tot mai mari, intr-o maniera eco.

energie_solara_in_arabia_saudita_2_solar-magazin.ro.jpg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Centrale de energie solara in Arabia Saudita, 5.0 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns