Energia solara costa cu 50% mai putin decat anul trecut

0
energia_solara_mai_ieftina1_solar-magazin.ro.jpgO noua cercetare, data de firma de cercetare in domeniul energiei alternative, New Energy Finance, constata ca energia solara va costa cu 50% mai putin la sfarsitul anului 2009, in comparatie cu sfarsitul anului 2008. Dar nu numai pretul energiei solare a scazut ci si cel al altor surse de energie regenerabila.
Compania de cercetare a constatat ca, costurile echipamentelor (solar, eolian si alte sectoare), au scazut pe tot parcursul anului, dar acestea au fost compensate prin cresterea costurilor de finantare. „Se asteapta ca in continuare pretul echipamentelor sa scada”, declara Michael Liebreich, New Energy Finance CEO.

New Energy Finance a constatat ca celulele solare cu pelicula fina vor fi cu 25% mai ieftine decat tehnologia cu siliciu cristalin. Si pretul turbinelor eoliene a scazut cu 18-20% fata de anul 2008.

Se pare ca energia regenerabila se indreapta in directia de care avem nevoie si curand vom asista la o explozie de energie regenerabila.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Energia solara costa cu 50% mai putin decat anul trecut, 5.0 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns