Europa ar putea trece pe energie solara din Sahara pana in 2015

0

energie_solara_in_sahara_solar-magazin.ro.jpgIntr-un interviu recent, comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a spus ca Europa va importa din nordul Africii sute de megawati de energie electrica generata de soare in urmatorii 5 ani, iar UE are in plan sa isi asigure 20% din energia electrica din surse regenerabile pana in 2020.

Potrivit Institutului pentru Energie al Comisiei Europene, ar fi nevoie de doar 0,3% din lumina care invaluie Sahara si deserturile din Orientul Apropiat pentru a fi satisfacute nevoile energetice ale Europei, scrie The Guardian.

Cel mai departe in acest sens a pasit compania nemteasca Desertec Industrial Initiative, care isi propune sa asigure 15% din energia electrica a Europei pana in 2050 sau mai devreme prin intermediul unor linii de electricitate intinse de-a lungul desertului si a Mediteranei.

Planul sau de 400 de miliarde de dolari este sustinut de unele dintre cele mai mari companii din Germania, printre care
Siemens, E.On si Deutsche Bank.

Exista si un precedent. Noua guverne din UE planuiesc deja sa cladeasca in urmatorul deceniu o retea destinata energiei regenerabile, care sa reuneasca proiectele cu energie ecologica din Marea Nordului ale celor noua tari.

Pe langa faptul ca va asigura mai multa energie, o retea de electricitate transnationala ar elimina intermitentele surselor naturale de energie, electricitatea putand fi impartita de-a lungul continentului de oriunde bat vantul si soarele sau se lovesc valurile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Europa ar putea trece pe energie solara din Sahara pana in 2015, 5.0 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns