Începe recrutarea minerilor care își doresc să lucreze în domeniul energiei regenerabile

0

Încep recrutările pentru prima serie de mineri din Valea Jiului care își doresc să lucreze în domeniul energiei regenerabile și al distribuției de electricitate.

Academia pentru Energie Regenerabilă și Distribuție a Energiei Electrice este cea care va face selecția de personal pentru reconversia profesională.

Ca prim pas, Academia a lansat la începutul acestei luni un portal pentru pre-înregistrarea celor interesați să participe la cursurile de reconversie și formare profesională. Ulterior acestei etape, Academia va iniția o campanie de interviuri, până la jumătatea lunii august, pentru începerea angajărilor în industria eoliană.

Certificarea minerilor în cadrul Academiei le va permite acestora să lucreze în instalarea, operarea și mentenanța proiectelor regenerabile.

”Programul îi va pregăti avansat în domeniile electric, mecanic și hidraulic. Acesta este poate unul dintre cele mai ample programe de reconversie profesională cu rezultate imediate: încadrarea în piața muncii după absolvire. Programul este gândit în maniera în care în maximum 6 luni de formare orice miner să poată lucra într-unul din parcurile eoliene din România”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.

Acest proiect este lansat sub egida Ministerului Energiei de Asociația Română pentru Energie Regenerabilă, Academia RESS-MONSSON și CEZ România și are ca scop să ofere angajaților din sectorul minier o alternativă de reconversie profesională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Începe recrutarea minerilor care își doresc să lucreze în domeniul energiei regenerabile, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns