Infrastructura offshore ajută fauna marină

0
turbine eoliene offshore

Tehnologiile offshore pot oferi habitat faunei marine

Un nou studiu sugerează că proiectele de energie regenerabilă cum ar fi fermele eoliene offshore pot ajuta anumite specii marine să prospere, tehnologiile eoliene offshore oferind habitate noi pentru organismele care, altfel, ar fi amenințate sau deplasate din habitatul lor.

Potrivit portalului Blue and Green Tomorrow, studiul a încercat să evalueze modul în care prezența vântului, a valurilor și a evoluțiilor energiei mareelor, cum ar fi cele din largul coastelor Scoției și Irlandei de Nord, ar putea afecta viața faunei marine, în special a larvarelor pelagice, cum ar fi scoici și midii.

Ei au descoperit că, în multe cazuri, infrastructura oferă o „piatră de temelie” habitatelor, ajutând speciile să se colonizeze. Mai mult, tehnologiile oferă un adăpost speciilor vulnerabile, care au nevoie să se recupereze după efectele poluării sau cele cauzate de schimbările climatice.

Cu toate acestea, echipa de cercetare avertizează că turbinele eoliene offshore ar putea avea, de asemenea, efecte negative, așa cum poate facilita răspândirea speciilor invazive. Prin urmare, oamenii de știință au adăugat că aceste situri ar trebui să fie monitorizate pentru ca echilibrul ecologic este păstrată.

Infrastructura offshore nu este singurul mod prin care fauna sălbatică este ajuată de tehnologia curată. O inițiativă lansată recent de către Centrul Național Solar BRE și diverse organizații de caritate se consultă cu investitorii în energie solară pentru a transforma fermele solare de mari dimensiuni în locuri care se bucură de biodiversitate, toate acestea pentru a ajuta la combaterea scăderii numărului de animale sălbatice din Marea Britanie.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Infrastructura offshore ajută fauna marină, 5.0 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns