Persoanele care își izolează termic locuința pot solicita prima de eficiență energetică și în 2017. Condițiile programului Casa Verde Plus

0

Programul „Casa Verde Plus” este o modalitate de încurajare a populației spre utilizarea materialelor izolatoare organic-naturale, care duc la reducerea consumului energetic al clădirilor și, cel mai important, la scăderea gradului de poluare și a îmbunătățirii calității mediului.

Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice, beneficiari persoane fizice, a fost publicat în Monitorul Oficial și urmează ca autoritățile să stabilească o perioadă de înscriere a cetățenilor în programul „Casa Verde Plus”.

Pentru ca persoanele fizice să poată beneficia de o sumă de până la 40.000 de lei, este necesara îndeplinirea următoarelor condiții:

–           Să fie cetățeni români sau cetățeni ai Uniunii Europene ori ai Spațiului Economic European

–           Să fie ori proprietari, ori coproprietari ai locuinței ce urmează să fie renovată, ori proprietari ai terenului pe care-și vor implementa proiectul de izolare termică.

Potrivit Ordinului MMAP nr. 2.425/2016, celelalte condiții de participare la programul „Casa Verde Plus” sunt:

  •  solicitantul să fie titularul autorizației de construire pentru casa pentru care se solicită prima de eficientă energetică sau să dețină autorizația de construire prin preluarea acesteia la momentul dobândirii proprietătii terenului, pentru construirea clădirii;
  •  construcția și terenul să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluționare în instanță, unei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;
  •  solicitantul să aibă plătite taxele, impozitele, amenzile și contribuțiile către bugetul de stat și bugetele locale;
  •  în activitatea desfășurată anterior începerii proiectului să nu fi fost condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului.

Banii nerambursabili vor fi acordați persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât și pentru cele deja existente, insă, așa cum reiese din actul normativ, numai dacă acestea au cel mult parter și două etaje.

Fiecare persoană fizică va putea solicita o singură primă de eficiență energetică, iar eventualele costuri suplimentare, ce vor depăși finanțarea nerambursabilă vor fi suportate de către acesta.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns