A doua baterie de stocare a energiei verzi va fi construită în România

0

EDP Renewables (EDPR), un important jucător de pe piața energiei verzi din România, anunță noi investiții!

Compania urmează să pună în funcțiune a doua baterie de stocare a energiei, potrivit lui João Manso Neto, CEO al EDP Renewables.

„În acest moment avem în construcție a doua baterie de stocare a energiei, procesul este aproape de finalizare. Prima baterie finalizată în România stochează energia produsă de eoliene, a doua baterie – în momentul finalizării – va stoca energia produsă de panouri fotovoltaice. Deși investiția directă în baterii nu aduce un profit imediat, investiția era necesară pentru prezența pe termen lung. Și cred că și piața, cumpărătorii de energie, vor solicita astfel de spații de stocare. Și noua baterie pe care o construim în România va stoca 1 MW”, a declarat João Manso Neto, CEO al EDP Renewables, într-o întâlnire cu presa.

EDPR a împlinit 10 de ani de la primul megawat produs în România. Oficialii săi promit că își vor extinde activitatea în țara noastră, aici unde, spun ei, există suficiente oportunități de dezvoltare

„România încă se bazează mult pe cărbune, care trebuie înlocuit, iar sursele regenerabile de energie sunt cea mai ieftină metodă de tranziție, indiferent că vorbim de energia bazată pe soare sau vânt. Mai ales că România are toate avantajele oferite de natura geografică. Sunt multe regiuni în care vântul bate suficient de puternic pentru a crea platforme eoliene noi, dar și regiuni cu o prezență constantă a soarelui. Suntem pregătiți pentru un mix de investiții vânt-soare.”, a mai spus CEO-ul companiei EDPR.

La nivel global, EDPR are aproape 25 TWh de energie produsă de vânt și soare, iar numărul de angajați se apropie de pragul de 1.500 de salariați.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
A doua baterie de stocare a energiei verzi va fi construită în România, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns