Studiu: în anul 2030, România va avea peste jumătate de milion de mașini electrice

0

Revoluția tehnologică nu ocolește România, iar țara noastră trebuie să fie pregătită: în anul 2030 vom avea peste jumătate de milion de mașini electrice, potrivit unui studiu realizat de către compania de consultanță Deloitte și citat de către Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și fost Preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie.

Răzvan Nicolescu spune însă, că România stă prost la capitolul infrastructură, mai exact trebuie să investească în realizarea de stații de încărcare.

”Viitorul este al automobilelor electrice. Dintr-un calcul complex pe care l-am făcut cu colegii de la Deloitte, până în 2030 vom avea cel puţin 500.000 de autovehicule electrice, în România.

Este nevoie să pregătim infrastructura pentru acest moment, mai ales reţele de distribuţie de energie electrică. Suntem la începutul unei tranziţii care se derulează rapid către un sector energetic şi de transporturi cu emisii reduse de CO2. Am încredere că România va avea capacitatea să facă o tranziţie inteligentă din care să câştigăm”, a spus Nicolescu, în cadrul unui interviu acordat ziarului Bursa.

Totuși, numărul este mic având în vedere că parcul auto național numără în acest an puțin peste 7 milioane de autovehicule, dintre care 5,47 milioane sunt autoturisme.

Mașinile electrice au devenit din ce în ce mai populare odată cu producătorul american Tesla, care este condus de către antreprenorul Elon Musk. Tesla a lansat până acum SUV-ul electric Model X și limuzina Model S, iar în acest an a demarat și producția pentru berlina Model 3.

De asemenea, Tesla a prezentat și un camion electric, numit Tesla Semi, dar și o nouă versiune a modelului sport Roadster.

Tesla deține și cea mai mare rețea de stații de încărcare electrice, dar și producătorul de panouri fotovoltaice Solar City, cel mai mare din SUA.

Concomitent, Tesla operează împreună cu Panasonic Gigafabrica din statul american Nevada, unde produce baterii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Studiu: în anul 2030, România va avea peste jumătate de milion de mașini electrice, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns