Toyota își propune să elimine aproape toate vehiculele pe benzină până în 2050

0
Toyota Mirai


Toyota Mirai pe bază de hidrogen. Credit foto: Toyota

Toyota speră să stimuleze vânzările mașinilor sale ecologice și să elimine aproape toate vehiculele pe benzină până în 2050.

Constructorul, care a început recent livrările comerciale ale modelului Mirai pe bază de hidrogen, a anunțat că va încerca să vândă tot mai multe mașini ecologice în următorii ani.

Toyota și-a propus să vândă 1,5 milioane de mașini hibride până în 2020. Toyota a vândut primul său vehicul hibrid în 1997.

În prezent, compania vinde 1,27 milioane de mașini hibride anual.

De asemenea, constructorul japonez vizează o reducere de 90 la sută în media emisiilor de dioxid de carbon provenite de la vehicule noi până în 2050, comparativ cu nivelurile din 2010.

În ceea ce privește planurile sale și mai ambițioase, Toyota își propune să atingă zero emisii de dioxid de carbon la fabricile sale, în perioada menționată.

Toyota are toate șansele să-și atingă aceste obiective, datorită planului său de a se folosi de energie regenerabilă în producția automobilelor. Spre exemplu, fabrica Toyota din Brazilia își obține deja toată energia electrică cu ajutorul surselor curate cum ar fi energia eoliană, energia solară, biomasă și energia hidroelectrică, toate produse local.

Constructorul japonez plănuiește, de asemenea, să reducă foarte mult consumul de apă și să lanseze programe de reciclare agresive.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Toyota își propune să elimine aproape toate vehiculele pe benzină până în 2050, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns