Biroul din Shanghai care produce mai multă energie decât consumă

0
spatiu de birouri care produce energie

Biroul din Shanghai care reciclează apa de ploaie și produce energie curată

Firma internațională de arhitectură Gensler și-a finalizat recent un birou special în Shanghai, un sediu care utilizează mai multe metode de economisire a energiei și reducerea emisiilor de carbon.

Conceput inițial pentru Asia HQ, spațiul de birouri cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați dispune de tehnologii ecologice cu totul inovatoare — inclusiv sisteme de îmbunătățire a calității aerului, scrie inhabitat.com.

birou care produce energie curata

Menit să ofere un refugiu sigur într-o țară notorie pentru poluarea aerului, biroul proiectat de Gensler dispune de sisteme avansate de purificare a aerului care asigură constant un aer interior sănătos. Un zid verde format din plante a fost, de asemenea, instalat pentru a ajuta la purifica aerului.

Mai mult decât atât, toate materialele utilizate la construcție au fost fabricate la nivel local, reciclate și refolosite.

biroul care produce energie curata

Alimentat cu energie solară, biroul consumă mai puțin de 40.000 de kWh pe an și direcționează un exces de energie produsă la rețeaua de stat. În plus față de surplusul de energie, biroul este echipat cu sisteme care folosesc apa de ploaie, o colectează și o tratează — aproape 500 de metri cubi de apă de ploaie se recoltează anual cu toate că biroul consumă doar 200 de metri cubi de apă pe an. Proiectul a fost finalizat cu o amprentă zero de carbon.

Flexibil, birou spațios și luminos are un plan deschis, cu partiții mobile care permit angajaților să schimbe configurația spațiilor de lucru. Procesul de certificare LBC pentru birou este, în prezent, în curs de desfășurare.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (20 votes cast)
Biroul din Shanghai care produce mai multă energie decât consumă , 5.0 out of 5 based on 20 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns