Cea mai inalta cladire verde din lume

0
taipei_cladire_verde.jpgTaipei 101 din Taiwan a fost cea mai inalta cladire din lume intre 2004-2007. Acum, aceasta cauta sa devina cea mai inalta cladire verde din lume. Proprietarul cladirii Taipei Financial Center Corp (TFC), pune 1.9 milioane de dolari pentru a da acestei constructii de poveste o fata verde.
Renovarea va avea loc pe o perioada de 18 luni si este in principal pentru incalzirea, racirea si ventilatia sistemelor.
In plus, cladirea va incepe sa utilizeze apa de ploaie pentru a spala grupurile sanitare si conventionalele becuri si tuburi vor fi inlocuite cu unele eficient energetic.

Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, pe langa proiectarea constructiei, restaurantele cladirii vor incepe utilizarea mai mult a alimentelor produse local.

In total, economiile financiare din schimbarile verzi sunt de asteptat sa fie 600.000$ pe an (10% din cheltuielile sale anuale pentru electricitate), ceea ce inseamna ca TFC isi va recupera banii investitiei in aproape 3 ani.
Presedintele TFC Harace Lin declara: „ Echipa de gestionare a cladirii Taipei 101 se asteapta ca acesta sa devina o icoana a industriei de constructii verzi, in Taiwan si in toata lumea si chiar se spera ca acesta sa fie desemnat cea mai inalta cladire verde din lume”.

solar-magazin.ro

cladire_verde_taipei.jpg

taipei_taiwan_verde.jpg

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Cea mai inalta cladire verde din lume, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns