FOTO: Tesla Town, suburbia în care fiecare locuință are panouri solare fotovoltaice

0

Tesla Town, orașul ecologic în care tehnologia solară alimentează energetic fiecare locuință. Sursă imagine.

O suburbie din Melbourne va deveni primul district Tesla din lume, cartier în care tehnologia solară Tesla Powerwall nu lipsește din nici o locuință.

Cercetările efectuate de grupul Choice explică faptul că Powerwall este un sistem care stochează energia generată de panourile solare fotovoltaice de pe acoperiș în timpul zilei, astfel încât energia poate fi folosită în timpul perioadelor de vârf, cel mai adesea seara. Persoanele care au deja panouri solare fotovoltaice pot să folosească puterea generată de acestea, fără să o transfere la rețea, scrie presa australiană.

Locuință în Tesla Town. Sursă imagine.

Pe lângă această tehnologie, locuitorii din Tesla Town vor avea la dispozițe, gratuit, stații de încărcare a mașinillor electrice.

Numită oficial YarraBend – după râul Yarra care trece prin cartier –, suburbia va acoperi în cele din urmă 16,46 de hectare de teren pe suprafața căruia vor fi construite 2.500 de locuințe noi, cu o combinație de case pentru o singură familie, garsoniere și apartamente.

Terenul unde va fi construit Tesla Town. Sursă imagine.

Primele 60 de case se vând mai ieftin săptămâna aceasta, la prețuri cuprinse între 1,48 milioane și 2,1 milioane de dolari.

Proiectate, dezvoltate și construite de grupul Glenvill, casele dispun de o gamă completă de caracteristici verzi. Pe lângă energia regenerabilă, comunitatea are parte, de asemenea, de tehnologii eficiente energetic.

Locuință în Tesla Town. Sursă imagine.

Dezvoltatorii spun că, în comparație cu alte locuințe, casele Yarra Bend vor reduce consumul de apă cu 43 la sută, deșeurile sunt reduse cu 80 la sută, iar potențialul de reducere a consumului de energie este de 34 la sută.

Locuință Tesla Town. Sursă imagine.

Pe lângă locuințe, suburbia va avea o școală primară, un centru pentru comunitate, două parcuri și o incintă comercială.

De asemenea, YarraBend urmează să fie o suburbie în care locuitorii sunt încurajați să circule cu bicicleta, astfel încât constructorii au în plan trasee interconectate pentru biciclete.

Gadget personalizat pentru rezidenții Tesla Town. Sursă imagine.

YarraBend va avea și propria aplicație, una menită să informeze utilizatorii despre programul transportului public, evenimente sociale și servicii la domiciliu.

Rezidenții sunt așteptați să se mute în cartierul ecologic până la sfârșitul anului 2017.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FOTO: Tesla Town, suburbia în care fiecare locuință are panouri solare fotovoltaice, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns