Locuința viitorului: Casa care produce de două ori mai multă energie decât are nevoie

0
casa activa

Casa Activă, locuința care alimentează cu energie solară mașini electrice și clădirea unui muzeu. Foto: Zooey Braun

În Stuttgart, un concept de energie cu totul aparte a dus la crearea Casei Active B10, o locuință care generează, cu ajutorul panourilor fotovoltaice, de două ori mai multă energie de cât are nevoie. Concepută să reducă dependența noastră de resursele naturale, Casa Activă ne arată că putem trăi altfel, mai curat și mai responsabil.

Casa Activă a fost finalizată în iulie anul trecut, are o suprafață de circa 295 de metri pătrați și folosește tehnologii inteligente care îi permite să alimenteze cu energie solară o serie de mașini electrice din zonă, precum și o clădire a Muzeului Weissenhof din vecinătate, scrie Eco Watch.

În plus, din moment ce este prefabricată, casa poate fi asamblată într-o singură zi. Aceasta poate fi, de asemenea, reconstruită într-o locație cu totul diferită sau poate fi reciclată, spun designerii.

Locuința creată de arhitecții germani mai are și alte elemente durabile. Pereții opaci ai construcției și ferestrele creează un sigiliu etanș (care reduce cantitatea de aer care intră și iese din casă, ceea ce înseamnă costuri de încălzire și răcire mult mai mici).

Un mare avantaj al casei e că utilizează un sistem de control al locuinței prin intermediul unor senzori radio amplasați atât în interiorul ei, cât și în exterior. După ce o familie locuiește în ea de ceva timp, casa va ști cum să se adapteze la preferințele de temperatură și la nevoile de energie ale locuitorilor. De exemplu, dacă e cald afară, sistemul de control al casei oprește încălzirea.

casa activa

Locuința conceptuală este situată în Bruckmannweg 10 din Stuttgart, Germania, sit care a fost construit în 1927 pentru a demonstra modul în care oamenii ar putea trăi în viitor. Fosta moșie a fost parțial distrusă după al doilea război mondial, iar terenul a fost abandonat până la construcția Casei Active.

În videoclipul de mai jos, Dr. Werner Sobek, arhitectul Casei Active B10, vorbește despre construcțiile durabile și viitorul clădirilor verzi:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Locuința viitorului: Casa care produce de două ori mai multă energie decât are nevoie, 5.0 out of 5 based on 5 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns