Dubaiul deschide primul său parc alimentat cu energie curată 

1
parc sustenabil

Parcul alimentat solar Al Khazzan din Satwa, Dubai. – Foto Rahul Gajjar pentru KT

Primul parc sustenabil din Dubai a fost deschis publicului duminică. Parcul e înconjurat de lămpi alimentate cu energie solară, dar și de turbine eoliene mici, sisteme care asigură împreună necesarul de energie regenerabilă din locația arabă.

Parcul nu este nou, Municipalitatea din Dubai a început renovarea pentru ca oamenii din cartierul Al Khazan să se bucure de un spațiu liniștit și curat.

Cu o suprafață de peste un hectar, parcul este acum plin de verdeață, și găzduiește numeroase flori locale, pergole, zone de joacă pentru copii și o zonă de picnic pentru familii. De asemenea, în parc a fost amenajată o zonă specială din care se poate admira vestitul zgârie-nori Burj Khalifa din apropierea Shaikh Zayed Road.

Hussain Nasser Lootah, Directorul general al Municipalității Dubai și Abdulla Al Shaibani, Secretarul General al Consiliului Executiv Dubai, au oficiat, duminică, ceremonia de deschidere a parcului alimentat cu energie verde.

Mohammed Abdul Rahman Al Awadi, Directorul Parcurilor și Departamentului Horticultură de la Municipalitatea Dubai, a declarat pentru Khaleej Times că toate sistemele parcului sunt alimentate cu energie solară.

„Lumina, irigarea și aerul condiționat din birourile administrației și posturile de securitate, merg toate pe energie solară”, a precizat acesta.

Robinetele cu senzori, pisoare care nu folosesc apă și sistemele care tratează apa pentru irigații fac posibilă utilizarea apei într-un mod responsabil și sustenabil în parc.

Sistemul de iluminat cu LED-uri al parcului are o încărcătură totală de doar 3kW pe timp de noapte. Sistemul solar off-grid instalat în parc generează aproximativ 100 MW pe an, ceea ce economisește 44,5 tone de emisii de CO2 anual. Această reducere a emisiilor poluante este echivalentă cu salvarea a 1.100 de copaci, spun administratorii spațiului verde.

„Este un model pentru alte parcuri. Am început utilizarea energiei solare în cele mai multe dintre parcurile noastre”, punctează Al Awadi.

Grădina publică renovată este considerată  acum o nouă oază verde pentru locuitorii din Jumeirah și din împrejurimi, care în trecut vizitau parcurile Al Safa și Jumeirah Beach înainte de închiderea lor parțială și completă atunci când s-au început lucrările la proiectul Dubai Canal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (18 votes cast)
Dubaiul deschide primul său parc alimentat cu energie curată , 4.9 out of 5 based on 18 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Un comentariu

Lasa un raspuns