Exemple uimitoare de arhitectura ecologica

0

Lumea naturala a influentat pentru mult timp,multe aspecte ale existentei noastre. Ganditi-va la conceptele de masini eco care functioneaza cu ajutorul energiei solare sau a cladirilor care cuprind multe principii  care guverneaza sistemul nostru eco.

Cand vine vorba despre arhitectura, designerii creaza case si structuri, care cauta sa reduca la minim impactul asupra mediului, in acelasi timp imprumutand stiluri din formele de viata.

In continuare va prezentam o galerie cu unele din cele mai frumoase arhitecturi ecologice:

1.    Nautilus- arhitect Javier Senosiain, Mexic. Cu o culoare vibranta, aceasta casa verde a fost construita din beton si sarma. Este rezistenta la cutremure si usor de intretinut.

 

 

 

2.    Quiksilver Europe – birouri cu o arhitectura organica, arhitect Patrick Arotcharen. Aceasta cladire este situata in mijlocul unui spatiu verde minunat, construita din materiale prefabricate, care nu necesita apa si energie in timpul
montajului. Panourile solare asigura necesarul de energie.

 

3.    Casa Onion –  arhitect Kendrick Bangs Kellogg, Hawaii. Bucurati-va de o vacant relaxanta intr-o asemenea casa construita din materiale eco si dotata cu panouri solare termice si panouri fotovoltaice.

 

 

 

4.    Conacul Smith – arhitect Francis Lee Smith, Wyoming’s Wapiti Valley. Structura acestei case are capacitatea de a te fascina cu utilizarea sa vasta de lemn si designul ciudat. Conacul Smith este in prezent nelocuit, dupa ce arhitectul a murit, cazand de la unul din balcoanele cladirii.

 

 

5.    Casa pe apa – arhitect Francis Lloyd Wright. Aceasta casa a fost proiectata pentru Edgar Kauffman si familia sa, care si-au dorit ca, cascada sa fie vizibila din locuinta lor. Aceasta superba cladire se afla pe varful unei cascade de 9 metri.

 

 

6.    Reuniunea de la Madison – arhitect Frank Lloyd Wright, Wisconsin

 

 

 

 

7.    Resedinta Wilkinson – arhitect Robert Harvey Oshatz. Aceasta resedinta iti da sentimentul de a trai intr-un copac.

 

 

 

8.    Casa Bavinger – arhitect Bruce Goff. Un alt exemplu de casa ecologica. Aceasta dispune de un zid in forma de spirala de 27 de metri si un catarg de 16 metri.

 

 

 

9.    Resedinta Goldstein – arhitect John Lautner

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Exemple uimitoare de arhitectura ecologica, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns