15 iunie – Ziua Internațională a Energiei Eoliene

0

Anual, în data de 15 iunie este celebrată Ziua internațională a energiei eoliene.  Marcată cu scopul de a promova acest tip de energie regenerabilă, dar și pentru a aminti rolul acesteia în reducerea poluării globale, Ziua energiei eoliene a fost lansată la nivel european în 2007 și la nivel internațional în 2009.

Potrivit statisticilor, energia eoliană reprezintă, la nivel mondial, unul dintre sectoarele industriale cu cea mai accelerată creștere, oferind de-a lungul anilor peste 300.000 de locuri de muncă și generând o cifră de afaceri anuală de 72 de miliarde de euro, potrivit windeurope.org.

În ceea ce privește industria energiei eoliene în Europa, aceasta deține o cotă de 40% din toate turbinele eoliene vândute la nivel global. Potrivit sursei citate anterior, energia eoliană satisface deja 11% din cererea de energie a UE, multe țări atingând niveluri înalte de dezvoltare a acestui sector, cum ar fi: Danemarca — 42%, Spania — 20%, Germania — 13% și Marea Britanie — 11%.

Ziua internațională a energiei eoliene este sărbătorită de europeni prin numeroase evenimente, ca de exemplu organizarea excursiilor la ferme eoliene, la seminarii cu participarea experților și personalităților marcante din industrie, pentru a afla cât mai multe informații și pentru a sprijini acest mod de producere a energiei.

Asociația Europeană a Energiei Eoliene și Consiliul Global pentru Energie Eoliană se implică an de an în organizarea evenimentelor din întreaga lume, pentru a oferi posibilitatea populației să afle cât mai multe informații despre energia eoliană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
15 iunie – Ziua Internațională a Energiei Eoliene, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns