Banatul sârbesc va avea un parc eolian de aproape 190 de milioane de euro

0

În Banatul sârbesc se pregătește construirea unui parc eolian de 105 MW, un proiect estimat la 189 de milioane de euro și care va fi finanțat aproape în întregime (142 milioane de euro) de grupul austriac Erste Group Bank AG (proprietarul BCR), împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Restul investiției va fi suportat de proprietarul parcului, Enlight Renewable Energies, un dezvoltator israelian.

Viitorul parc eolian de care vor beneficia locuitorii din Banatul sârbesc este situat în orașul Covăcița. Aici traiește o comunitate românească ce va avea șansa, imediat după finalizarea proiectului, să beneficieze de energie electrică generată cu ajutorul vântului.

Noul parc va avea capacitatea de a genera energia electrică necesară pentru mai mult de 65.000 de gospodării și va fi unul dintre cele mai mari proiecte din sectorul energiei eoliene din Serbia.

Nu mai puțin de 38 turbine vor fi amplasate la Covăcița. Se estimează că parcul eolian din Banatul sârbesc va intra în funcțiune până la sfârșitul anului viitor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Banatul sârbesc va avea un parc eolian de aproape 190 de milioane de euro, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns