Capacitatea globală de energie eoliană offshore din Europa va crește de cinci ori, în următorii zece ani

0

Angajamentul de a majora de cel putin cinci ori, capacitatea de energie eoliana offshore instalată în Europa, în următorul deceniu, a fost semnat de aproape 30 de companii, între care Germania, Belgia și Danemarca.

Potrivit Reuters, o declarație comună în acest sens a fost semnată de miniștrii Energiei din Germania, Belgia și Danemarca, dar și de reprezentanții firmelor producătoare de turbine eoliene, precum Dong Energy și Siemens Gamesa. Documentul prevede ca statele și firmele vor colabora pentru a livra în Europa 60 GW sau cel puțin 4 GW/an, energie eoliana offshore în anii 2020.

„Cu această declaraţie comună, principalele companii şi oficiali guvernamentali au adoptat următorul pas al angajamentului lor de a coopera în vederea majorării capacităţii instalate de energie eoliană offshore”, a afirmat Giles Dickson, directorului grupului industrial WindEurope.

În Europa, la momentul actual, capacitatea instalată de energie eoliană offshore este de aproximativ 13 GW. Se așteaptă insă o creștere, în urma majorării cererii de turbine eoliene și în urma scăderii costurilor de producție.

Obiectivul UE este ca, până în anul 2020, ponderea energiei obţinute din surse regenerabile în consumul final să ajungă la 20%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Capacitatea globală de energie eoliană offshore din Europa va crește de cinci ori, în următorii zece ani, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns