Cea mai mare turbină eoliană e pe cale să fie realizată. Palele sale vor fi mai lungi decât un teren de fotbal

0

Peste 400 de milioane de dolari vor fi investiți în realizarea celei mai mari turbine eoliene din lume. Ea va genera până la 67 GWh pe an și va fi construită de General Electric (GE) Renewable Resources.

Palele vor fi mai lungi decât un teren de fotbal, iar întreaga construcţie se va ridica la peste 260 de metri, de două ori cât cea mai înaltă clădire din Bucureşti.

Turbina Haliade-X va fi destinată exclusiv proiectelor offshore, a anunţat compania, potrivit Bloomberg.

 Cu o capacitate instalată de 12 MW, cea mai mare turbină eoliană din lume va genera până la 67 GWh pe an, suficientă energie pentru 5.000 de locuinţe, estimează compania americană. Turbinele eoliene mai mari sunt mai eficiente în ceea ce priveşte instalarea echipamentelor adiacente, conectarea la reţea şi mentenanţa.

GE va face prima demonstraţie în 2019 şi estimează că va livra primele exemplare Haliade-X în 2021.

„Industria energiei regenerabile a avut nevoie de peste 20 de ani pentu a instala primii 17 GW în parcuri eoliene offshore. Astăzi, se estimează că vor fi instalaţi peste 90 GW în următorii 12 ani, datorită costurilor mai scăzute obţinute prin creşterea anvergurii industriei şi prin progresul tehnologiei”, a afirmat Jerome Pecresse, preşedinte şi CEO al GE Renewable Energy.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Cea mai mare turbină eoliană e pe cale să fie realizată. Palele sale vor fi mai lungi decât un teren de fotbal, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns