Celebra dubiță Volkswagen a anilor `60, transformată în vehicul solar de o familie din Oregon

0

O dubiță emblematică pentru anii ’60, fabricată de constructorul german Volkswagen, a fost transformată într-un autovehicul modern, care funcționează cu energie solară. “Responsabili” de transformarea inedită a dubiței Type 2 sunt doi soți din Oregon, care au decis să modifice design-ul autovehiculului cu panouri fotovoltaice montate pe acoperiș și cu baterii pentru vehicule electrice. Rezultatul a fost un vehicul de agrement, pe cât de modest, pe atât de funcțional, economic și ecologic, ideal pentru călătoriile de familie.

hippie-camper-van-4-644x966

                                                         Dubița Volkswagen Type 2 dotată cu panouri fotovoltaice

                                                                                       FOTO: Solar Electric VW Bus

De meserie inginer, Brett Belan, capul familiei, a fost pasionat dintotdeauna de construcțiile de vehicule electrice solare. Deasupra dubiței Volkswagen Type 2, inginerul a montat patru panouri solare LG de 305 wați, așezate pe un cadru înclinat la 40 de grade. Când bateria solară a vehiculului este încărcată la maximum, aceasta poate furniza suficientă energie pentru parcurgerea a 32 de kilometri prin traficul aglomerat al unui oraș.                                               
                                       bc46ddeabcf71ded0b3f0a14353d99b6                                    Vehicul de călătorie cu panouri fotovoltaice. FOTO: Solar Electric VW Bus

Pentru Brett Belan, soția sa și cei doi copii pe care îi au, dubița Volkswagen Type 2 este vehiculul ideal de călătorie, deoarece nu implică eforturi financiare în ceea ce privește costul combustibilului, așa cum se întâmplă în cazul persoanelor care au mașini ce funcționează cu motorină sau benzină.

687e6f70c1cff00d4388f2c6bc57375a

                                                                  Familia Belan. FOTO: Solar Electric VW Bus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Celebra dubiță Volkswagen a anilor `60, transformată în vehicul solar de o familie din Oregon, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns