Energia regenerabila ar putea contribui la nevoile de electricitate din SUA dar provocarile raman!

0
solar-magazin.ro_energy_money.jpgResursele regenerabile in SUA sunt suficiente pentru a satisface o parte semnificativa a nevoilor de electricitate ale natiunii, spune un nou raport de la Consiliul National de Cercetare (NRC), o organizatie care este a unei persoane private, o institutie non-profit oferita stiintei, tehnologiei, si politicii in domeniul sanatatii in cadrul unui congres.
Profitand integral de acest potential scazut de CO2- emitand surse pentru generarea de electricitate se va apela la o mai buna tehnologie, cresterea implementarii, investitiile financiare si punerea in aplicare a politicilor de a conduce, a crescut adoptarea energiei electrice regenerabile in accord cu raportul.

NRC spune de asemenea ca in cazul in care utilizarea energiei regenerabile va creste semnificativ, mari cresteri vor fi necesare si in procesul de fabricare si de instalare a acestor tehnologii, care ofera importante oportunitati economice si de ocupare a fortei de munca.

Puterea hidroelectrica este cea mai mare sursa de energie regenerabila in SUA, generand 7% din totalul energiei electrice al SUA in anul 2007. Resursele regenerabile non-hidroelectrice: energia solara, eoliana, geotermala si biomasa reprezinta numai 2,5% din electricitatea U.S. desi acestea au potentialul de a contribui cu mult mai mult, spune raportul. La nivel national in special resursele de energie solara si eoliana ar putea oferi cantitati semnificative de energie electrica. Progresele tehnologice vor fi in continuare necesare pentru a reduce costurile si pentru a face tehnologia energiei regenerabile mult mai eficienta, spune raportul dar chiar si cu tehnologiile actuale resursele regenerabile ar putea contribui mai mult decat o fac in prezent.
Cu o desfasurare accelerata, cu o cresterea a capacitatii de transmitere si alte imbunatatiri ale retelelor electrice, energia regenerabila non-hidroelectrica ar putea contribui tehnic cu mai mult de 10% din electricitatea U.S. pana in 2020 si cu 20% pana in 2035.
Pentru ca energia regenerabila sa aduca o contributie semnificativa la generarea de electricitate in U.S., este critic faptul ca exista o neintelegere la scara de implementare care va fi ceruta, spune raportul. Mari cresteri vor fi necesare peste nivelurile actuale de productie, ocuparea fortei de munca, de investitii si de instalare.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Energia regenerabila ar putea contribui la nevoile de electricitate din SUA dar provocarile raman!, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns