Insulele Maldive trec de la meetinguri subacvatice la ferme eoliene uriase

0
maldive_ferme_eoliene_solar-magazin.ro.jpgMaldive, una dintre cele mai frumoase natiuni de pe pamant, a tinut un eveniment artistic teatral, cu un meeting guvernamental sub apa, luna trecuta, pentru a incerca sa aduca o mai mare atentie asupra amenintarilor schimbarilor climatice. Acum, ei devin mai practici, cauta sa construiasca o ferma eoliana care va genera 40% din nevoile de electricitate ale natiunii insulei.
Planurile pentru construirea acestei ferme eoliene au fost anuntate la inceputul saptamanii acesteia.  Proiectul va include 30 de turbine eoliene si se asteapta sa furnizeze natiunii 75 MW putere, alimentarea capitalei, aeroportului international si mult mai multe.

Surplusul de energie va fi folosit pentru a rula o instalatie de desalinizare a apei, care va produce apa imbuteliata, din mare.
Ferma eoliana va costa 200 milioane de dolari. Ea va fi construita de Falcon Energy, care a construit 1.5 GW de ferme eoliene ( pe uscat si in larg ) in Europa si Canada, in ultimii 10 ani.

Potrivit BusinessGreen GE Energy va furniza turbine eoliene pentru realizarea proiectului, dupa un an in care au realizat un studiu de fezabilitate. Guvernul a declarat ca turbinele vor fi ridicate pe insulele Gaafaru care se afla la 65km de capitala Male si vor fi conectate la reteaua de electricitate a capitalei prin cabluri subacvatice.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Insulele Maldive trec de la meetinguri subacvatice la ferme eoliene uriase, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns