O nouă tehnologie revoluționează industria energiilor regenerabile: obținerea electricității prin evaporarea apei

0

O tehnologie revoluționară ar putea furniza de trei ori mai multă energie decât cea produsă de turbinele eoliene. Electricitatea ar putea fi produsă prin intermediul evaporării apei.

Oamenii de știință de la Universitatea Columbia din New-York au imaginat un model de utilzare a evaporării apei ca sursă de energie regenerabilă. Aceasta sursă de energie ar fi continuă, ar combate seceta și ar fi recuperabilă în proporție de 50%.

Ei ne sugereaza, mai exact, că vaporii de apă care se evapora de pe suprafața intinderilor de apă ar putea fi cea mai valoroasă energie regenerabilă a viitorului.
Dr. Ahmet-Hamdi Cavusoglu și echipa sa susțin că energia provocată prin evaporare ar putea egala energia solară și pe cea eoliană . Ei estimează că s-ar putea obține 325 gigawați putere din evaporarea apei din lacurile americane mai mari de 10 hectare ( excluzând Marile Lacuri) ceea ce ar reprezenta 69% din energia electrică generata în SUA în 2015.
Aceasta sursă de energie ar depinde mai puțin de condițiile meteorologice decat energia solară și cea eoliană și nu ar mai fi intermitentă . De asemenea, ar putea fi utilizată durabil în regiunile care suferă de secetă.

În plus, ar salva 95 de trilioane de litri de apă care se evaporă anual, adică aproximativ o cincime din cât consumă americanii.

Centralele care utilizează evaporarea apei nu se vor construi deasupra tuturor lacurilor. Înca nu se cunosc toate consecințele utilizării acestui tip de energie regenerabilă pentru climat. Sunt necesare studii aprofundate de fezabilitate.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
O nouă tehnologie revoluționează industria energiilor regenerabile: obținerea electricității prin evaporarea apei, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns