Panouri Solare Fotovoltaice – Preturi si Profit

0

solar-magazin.ro_panouri_solare_fotovoltaice_preturi.jpgCompania chineza de energie solara – celule fotovoltaice Suntech Power Holdings a anuntat joi un profit semestrial surprinzator, iar estimarile lor indica un trend ascendent pentru perioada urmatoare, informeaza Reuters.

Suntech, la fel ca celelalte companii din sectorul energiei solare, a fost afectata de scaderea preturilor pentru podusele fotovoltaice solare, lovite la randul lor de criza creditelor. Cu toate acestea, Suntech (producator de panouri solare fotovoltaice) se asteapta la o crestere moderata a incasarilor.

„Recent anuntatele subventii solare ale Chinei, reintroducerea subventiilor solare de catre Japonia in 2009, programele de stimulare de la stat si pachetele de stimulare federale din SUA ar trebui sa ofere o baza puternica pentru o crestere la mijlocul anului”, a declarat presedintele executiv Suntech, Zhengrong Shi.

Profitul net al Suntech dupa primul semestru al acestui an a fost de 1,8 milioane de dolari, chiar daca incasarile au scazut cu 27 de procente, pana la 315 milioane de dolari. Compania se asteapta la livrari de 600-700 de megawati de electricitate pentru acest an si la cheltuieli de investitie de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Jucatorii de pe piata energiei solare se asteapta ca masurile incluse in planul SUA de stimulare a economiei sa permita initierea unor proiecte noi si sa aduca mai multa incredere in acest sector.

sursa: green-report

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Panouri Solare Fotovoltaice – Preturi si Profit, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns