Regiunea Piedmont din Italia planuieste 75 MW de panouri fotovoltaice

0
energia__solara_fotovoltaica_italia_solar-magazin.ro.jpgGrupul spaniol multinational de panouri fotovoltaice, OPDE, este setat sa semneze un acord cu guvernul regional din Piedmont, Italia pentru construirea a 17 instalatii solare in perioada 2009-2010 cu o capacitate combinata de aproximativ 75 MW.
In conformitate cu termenii contractului, grupul OPDE care cuprinde companiile OPDE, Mecasolar, Proinso si Rios, va avea ca scop demararea proiectului si intretinerea centrului de panouri fotovoltaice si asamblarea structurilor Mecasolar; precum si crearea unui centru de cercetare si logistica pentru energia fotovoltaica, in regiune.

Proiectul va implica trei faze, din octombrie 2009 pana in decembrie 2010 si facilitatile vor fi situate in provinciile Cuneo, Asti si Alessandria.

Prima faza ar trebui sa se finalizeze pana la inceputul anului 2010, prevede punerea in functiune a sapte sisteme fotovoltaice cu o capacitate combinata de 31 MW, la un cost de investitii de aproximativ 150 milioane de euro.
A doua faza va avea loc in 2010 cu o constructie de inca 10 sisteme de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 45 MW, reprezentand o investitie de 145 milioane de euro.
A treia faza se va concentra pe o colaborare cu centrele tehnologice si universitatile, pentru a lansa un centru de cercetare in energia solara fotovoltaica.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Regiunea Piedmont din Italia planuieste 75 MW de panouri fotovoltaice, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns