Țara care ar putea avea cea mai mare fermă eoliană din lume, până în anul 2027

0

Olanda ar putea deveni țara cu cea mai mare fermă eoliană din lume.  O companie a anunțat că vrea să ridice un parc eolian offshore, împreună cu o insulă  artificială de aproximativ 6 km pătraţi, care ar susține echipamentele ce vor permite fermei să genereze 30 de gigawați putere.

Viitoarea fermă ar furniza energie atât Olandei, cât și Regatului Unit, iar mai târziu Belgiei, Germaniei și Danemarcei. Proiectul face parte dintr-un val recent de dezvoltare a parcurilor eoliene offshore.

Ferma va fi amplasata pe Dogger Bank, un loc bătut de vânturi și puțin adânc, la 125 de km de coasta din East Yorkshire, notează The Guardian.

Instalațiile eoliene offshore folosesc de obicei cabluri scumpe subacvatice care convertesc curentul electric al turbinelor într-un tip de curent pe care rețelele de electricitate îl pot utiliza. Viitoarea insulă pe care dorește compania olandeză să o realizeze, împreună cu parcul eolian, va găzdui, însă, echipamentele care ar efectua această conversie la fața locului, permițând astfel fermei eoliene să trimită electricitate direct în Marea Britanie și Țările de Jos prin cabluri mai puțin scumpe.

Parcul eolian olandez va fi capabil să producă 30 de gigawați putere – mai mult decât dublul cantității de energie eoliană offshore instalată în Europa astăzi.

Cea mai mare fermă eoliană din China, Gansu Wind Farm, poate sa genereze peste 6.000 megawați (6 gigawați) începând cu 2012 ( din cele mai recente date disponibile) și are un obiectiv de 20.000 megawați (20 gigawatți) până în 2020. În orice caz, potrivit unui raport din 2017, o serie de turbine ale lui Gansu rămân în continuare inactive.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Țara care ar putea avea cea mai mare fermă eoliană din lume, până în anul 2027, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns