Tesla instalează o baterie uriașă litiu-ion în Australia. Va asigura alimentarea cu energie electrică pentru 30.000 de case

0

Gigantul Tesla a finalizat instalarea unei mega-baterii litiu-ion, în Australia. Aceasta va fi testată în următoarele zile, planul fiind să ofere siguranță sistemului energetic al regiunii South Australia care a avut multe probleme în ultima vreme.

Bateria uriașă poate furniza energie electrică pentru 30.000 de case timp de o oră și va fi utilizată începând cu vara lui 2018, ca soluție de rezervă.

Regiunea South Australia, cea mai aridă a Australiei, a avut multe probleme cu sistemul de alimentare cu energie electrică în ultimul an, cererea depășind cu mult oferta, astfel că în câteva cazuri rețeaua nu a mai făcut față și curentul a fost întrerupt, scrie The Guardian.

Un incident destul de grav s-a petrecut în septembrie 2016 când 1,7 milioane de gospodării nu au avut curent.  Pornind de la aceste probleme, Elon Musk a promis că va ajuta și s-a angajat să construiască uriașa baterie de 100 de megawatti.

Bateria a fost instalată de compania franceza Neoen, lângă o centrală eoliană din apropierea localității Jamestown.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Tesla instalează o baterie uriașă litiu-ion în Australia. Va asigura alimentarea cu energie electrică pentru 30.000 de case, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns