Tesla lansează primul camion electric în toamna anului 2017

0

Tesla Electric Semi-truck, așa cum se va numi primul camion electric al firmei constructoare de automobile electrice de înaltă performanță, va fi lansat în luna septembrie a acestui an, potrivit unui anunț făcut pe contul personal de twitter al CEO-ului Elon Musk.

Noua lansare face parte din planurile de extindere a gamei de produse Tesla și vine după aproximativ doi ani de cercetare și dezvoltare. Cu toate că noul camion electric se dorește a-i face o concurență serioasă camionului Nikola One, lansat în decembrie 2016, se spune că Tesla Electric Semi-truck va fi folosit în primă fază doar de compania producătoare în scopul transportării acumulatorilor din Gigafactory, până la linia de asamblare din California.

Despre noul produs, Elon Musk a mai scris pe contul sau de twitter că “Echipa a făcut o treabă uimitoare. Trecem în mod serios la nivelul urmator”.

CEO-ul Tesla a vorbit și despre alte proiecte ale companiei pe care o deține. În urmaroarele 24 de luni, o mașină decapotabilă și o camionetă vor apărea pe piață.

Autotrenurile electrice sunt, așa cum o consideră Mușk, punctele cheie când vine vorba despre energie și siguranță. Noile tiruri urmează să scadă considerabil gradul de poluare produs de camioanele care circulă pe șoselele din întreaga lume.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns