Turbine eoliene uriașe vor fi amplasate pe o insulă artificială, în mijlocul Mării Negre

0

Energie electrica pentru nu mai putin de 80 de milioane de persoane ar urma sa produca turbinele eoliene care vor fi amplasate pe viitoarea insula artificiala din mijlocul Marii Negre. Proiectul amplu apartine statelor europene Danemarca, Germania si Olanda, informeaza un portal de stiri german. (thelocal.de)

Potrivit operatorilor de transport a energiei electrice din cele trei tari, zona Marii Nordului beneficiaza de cantitati mari de vant, astfel ca este ideala pentru dezvoltarea unui centru de energie verde. Acordul pentru derularea unui studiu de fezabilitate ar urma sa fie semnat la sfarsitul lunii martie, intre cele trei companii de electricitate.

Concret, se doreste construirea unei insule cu o suprafata de 6 kilometri patrati, care sa fie dotata cu o pista de aterizare pentru aeronave, dar si cu un port, in zona bancurilor de nisip Dogger Bank, la 100 de kilometri distanta de coasta de est a Angliei. Insula va fi mai apoi inconjurata de mii de turbine eoliene care vor fi conectate la retelele electrice ale tarilor din zona (Danemarca, Norvegia, Olanda si Marea Britanie).

Potrivit lui Jesper Norksov Rasmussen, reprezentant al Departamentului de comunicare al firmei de electricitate Energinet.dk din Danemarca, va fi nevoie de o perioada de cativa ani pentru realizarea bugetului, a tehnologiei si pentru obtinerea autorizatiilor necesare construirii insulei.

Comunicatul facut public pe pagina de internet a companiei Energinet.dk arata ca obiectivul proiectului este reducerea costurilor pentru energia eoliana.

“Poate că sună puțin a SF, dar o insulă pe Dogger Bank ar putea face energia eoliană mai ieftină și mai eficientă”, a declarat Torben Glar Nielsen, director tehnic al Energinet.dk.

După ce va fi dus la îndeplinire, acest proiect ar urma să producă 70-100 gigawați de energie electrică, prin intermediul turbinelor conectate la viitoarea insulă artificială. Acest lucru înseamnă că de electricitate din surse regenerabile vor putea beneficia 80 de milioane de oameni din Europa.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns