Turbinele eoliene offshore vor putea furniza energie electrică fără subvenții. Când vor fi disponibile pe piață

0

În premieră, turbinele eoliene offshore, care vor fi mai mari decât celebrul turn Eiffel, vor putea produce energie electrică verde, fără a necesita subvenții guvernamentale.

Potrivit Bloomberg, o agenție de știri din America, deja mai mulți producători încearcă dublarea capacității turbinelor eoliene de tip offshore. Astfel, energia regenerabilă ar cunoaște o evoluție impresionantă mai devreme decât era de așteptat.

Câțiva dezvoltatori din Germania și Danemarca au câștigat deja contracte pentru furnizarea electricității generate de turbinele eoliene offshore, mai ales după ce speranțele că noile turbine vor fi pe piață până în anul 2025, au crescut.

Viitoarele turbine uriașe de 15 megawați vor produce mai multă electricitate decât cinci turbine normale, de câte 3 megawați sau chiar decât două turbine eoliene de 8 megawați. În plus, turbinele offshore vor putea genera o cantitate mare de energie cu un număr mai mic de fundații și cu mai puține conexiuni la rețea, astfel că vor implica și costuri reduse.

“Chiar acum punem la punct o turbină și mai mare. Dar cât de mare va fi, nimeni nu stie”, a declarat Bent Christensen, responsabil pentru costul energiei la Siemens Wind Power. Acesta a mai spus că, deoarece turbinele mari vor fi mai grele, ar putea fi nevoie de materiale ușoare pentru construcția acestora, precum fibra de carbon care să ajute la reducerea greutății rotorului și a palelor.

Turbinele offshore ar putea depăși chiar și pragul maxim de 15 megawați, în viitor. În Albuquerque, New Mexico, o divizie a unei companii americane lucrează la componente pentru o turbină cu o capacitate de până la 50 de megawați, a căror pale vor avea câte 100 metri lungime, fiecare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns