Turbinele eoliene, soluții împotriva topirii ghețarilor antarctici

0

O echipă de cercetători propune o soluţie inedită pentru a opri topirea gheţarilor antarctici: folosirea a 12 mii de turbine eoliene, pentru a pompa apă de la 1500 de metri adâncime spre suprafaţă.

Încălzirea globală este un fenomen amenințător care va transforma încet, dar sigur, lumea în care trăim. Topirea calotelor glaciare şi creşterea nivelului oceanelor şi mărilor cauzate de încălzirea globală ar putea fi fatale omenirii.

Într-un efort de a minimiza aceste efecte, o echipă de cercetători a propus ca soluţie pentru această situaţie pomparea apei din adâncuri, pentru ca ulterior să fie îngheţată, un fel de zăpadă artificială, potrivit Reuters.

Acest lucru implică folosirea a 12.000 de turbine eoliene pentru a pompa apă de la 1.500 de metri adâncime spre suprafaţă. Acolo aceasta va fi îngheţată pentru a putea contribui la stoparea procesului de topire şi destrămare a calotei glaciare.

Echipa care a scris această lucrare a folosit modele computerizate pentru a calcula cantitatea de zăpadă artificială de care ar fi nevoie pentru stabilizarea calotei vestice. Simulările arată că pentru a ajunge într-un punct de echilibru este necesară o cantitate de 7.400 gigatone de zăpadă artificială.

Cercetătorii NASA au realizat un filmuleț care arată cât de mult și cât de repede s-a topit calota glaciară din zona Arctică.

În ultimii 30 de ani, stratul de gheață mai vechi și foarte gros, care de regulă nu se topea vara, a început să dispară pe suprafețe tot mai mari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Turbinele eoliene, soluții împotriva topirii ghețarilor antarctici, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns