Volkswagen vrea să folosească doar energie regenerabilă pentru producția modelului electric ID

0

Grupul Volkswagen a anunțat că producția modelului electric ID va fi realizată doar cu energie regenerabilă, spunând că, în acest fel, va reduce amprenta de carbon cu un milion de tone de CO2 pe an.

După scandalul Dieselgate, grupul german folosește acum termeni precum “energie verde”, „mobilitate sustenabilă” sau “ofensivă electrică”.

“Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare a vremurilor noastre. Ne asumăm responsabilitatea ca noul ID să fie primul model VW a cărui producție să nu afecteze clima. În acest sens, lucrăm la mai multe moduri în care să folosim energia verde, a transmis unul dintre oficialii VW.

Volkswagen susține că energia regenerabilă va fi folosită la producția lui ID în fabrica din Zwickau, care va începe la final de 2019.

Grupul german va investi peste un miliard de euro în uzina respectivă pentru o producție de 300.000 de mașini electrice pe an.

Scandalul Dieselgate

Scandalul Dieselgate Volkswagen a început la 18 septembrie 2015, când Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite (EPA) a avertizat producătorul de autoturisme Volkswagen cu privire la programarea frauduloasă a motoarelor diesel TDI produse în intervalul 2009-2015. Acestea respectau normele de poluare în materie de oxizi de azot (NOx) doar în condiții de laborator, ele depășind de până la 35 de ori limita legală în condiții normale de exploatare. EPA consideră acest tip de progamare ilegal, iar VW a admis caracterul fraudulos al practicii. Circa 11 milioane de masini sunt afectate la nivel mondial, inclusiv 500,000 in Statele Unite.

New York Times citează estimări conform cărora emisiile au făcut între 40 și 106 de victime în Statele Unite. Numărul morților este relativ redus în America, deoarece mașinile echipate cu motoare diesel reprezintă sub 1% din totalul autovehiculelor. În Europa, numărul de victime ar putea fi mult mai mare. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Volkswagen vrea să folosească doar energie regenerabilă pentru producția modelului electric ID, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns