Sapte roboti cu joburi verzi

0
roboti_cu_joburi_verzi_solar-magazin.ro.jpgNoua economie verde pune tot mai multi roboti sa lucreze in joburi verzi, in special in cercetarea mediului si domeniile conexe. Multe dintre aceste noi masini sunt alimentate cu energie solara si alte alternative verzi.
1.    Robolobster
Universitatea Northeastern a dezvoltat un robot pentru colectarea de date din mediul inconjurator, care seamana cu un homar cu opt picioare. Robotul este conceput pentru a manevra pe suprafete accidentate, sa cerceteze cresterea  si curentii apelor, facandu-l ideal pentru a explora rauri si zonele de litoral.

2.    Phoenix Mars
Mama tuturor locurilor de munca verzi, probabil, apartine lui Phoenix Mars, care a fost lansat anul trecut si a plecat sa lucreze pe Marte  mai multe luni, cu un brat robotic, sa sape si sa dune probe de sol pentru a le analiza la bord. Acesta este alimentat cu energie solara.
roboti_verzi_2_solar-magazin.ro.jpg
3.    Robot Composter pentru acasa
Inapoi pe pamant, caii de lucru ai industriei robotilor din toata lumea sunt cei care colecteaza si recicleaza deseuri cum ar fi robotul alimentar NatureMill.
roboti_pentru_acasa_solar-magazin.ro.jpg
4.    Robotii si intretinerea joburilor verzi
Un mare avantaj al robotilor este abilitatea lor de a se deplasa in locuri care ar pune viata oamenilor in pericol. Turbinele eoliene se potrivesc acestei categorii.
Robotul cu aspect modest RIWEA, activeaza pe principiul franghiei alpiniste, care i permite sa escaladeze polii turbinelor gigantice si sa inspecteze palele rotorului de fisuri precum si de alte defecte.
roboti_de_intretinere_joburi_verzi_solar-magazin.ro.jpg
5.    Roboti pe cer
Aeronavele de dimensiuni mici pot indeplini multe cercetari pentru mediu, in timp ce reduc amprenta de carbon necesara acomodarii corpurilor umane in zbor.
roboti_pe_cer_solar-magazin.ro.jpg
6.    Roboti in agricultura
Cercetatorii de la  Bristol Robotics Laboratory, au dezvoltat un robot agricol care poate detecta melcii, ii poate trage si ii poate manca. O noua dezvoltare a cercetatorilor este o micro celula de combustibil care va extrage electronii din sursele de nutritie.
roboti_in_agricultura_solar-magazin.ro.jpg
7.    Roiuri de roboti
Mini-robotii sunt un alt mare trend. Cercetatorii de la UC San Diego dezvolta roiuri de roboti, nu mai mari decat o minge de fotbal. Acestia sunt purtati de curentii oceanici, pentru a aduna informatii cu privire la micro-mecanisme si creaturi marine. Acestia pot oferi informatii si despre scurgeri de ulei, accidente de avion si alte situatii de urgenta marina.
roiuri_de_roboti_solar-magazin.ro.jpg

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Sapte roboti cu joburi verzi, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns