Proiect de arhitectura verde la statia de metrou Grozavesti

0

Un teren acoperit la ora actuala doar de ciment, ce masoara aproximativ 300 de metri patrati  situat in zona statiei de metrou Grozavesti s-ar putea transforma in locatia unui parc si a unei cladiri ecologice de birouri cu gradini suspendate, pereti inverziti si acoperisuri fotovoltaice.

Proiectul are in plan constructia unei cladiri de birouri integral ecologice, care isi va putea genera singura energia si va include multiple sisteme de izolare naturala,captarea razelor solare si de asemenea un parc prin care vor trece toti calatorii care vor folosi statia de metrou Grozavesti.

Pe timp de iarna, fatada sudica ar colecta soarele asigurand o izolare termica excelenta, iar pe timpul noptii se poate adauga un strat de izolare mobil, iar pe timp de vara,fatadele din est si sud vor fi umbrite, ziua va fi doar ventilatie naturala controlata prin fatada cu gradina verticala.

Momentan proiectul arhitectural urban de la statia de metrou Grozavesti este doar in plan demonstrativ insa exista foarte mari sanse sa-l vedem realizat in viitorul apropiat intrucat scopul sau este acela de aplicare rapida a normelor de mediu care urmeaza sa fie implementate ca obligatorii in anul 2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Proiect de arhitectura verde la statia de metrou Grozavesti, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns