5 solutii de locuinte verzi pentru a scapa de calamitati

0

adapost_pentru_calamitati.jpgDezastrele naturale lovesc fara avertismente si merita sa fim pregatiti in aceste cazuri.

In afara ca produc moarte si distrugere, dezastrele naturale deplaseaza paturi largi ale populatiei umane.
Unde sa mearga acesti oameni si cum vor fi ei adapostiti?

Pentru solutionarea acestei probleme vom arunca o privire la 10 structuri durabile pentru a locui, care vor ajuta oamenii sa traiasca in urma furiei naturii.

•    HOMErgent
HOMErgent este o locuinta de urgenta, care poate fi rapid pusa in functiune, cu un efort minim. Spre deosebire de corturile traditionale, HOMErgent are o durata de viata de 20 de ani.
Pentru a o face o structura cu adevarat durabila, HOMErgent este dotata cu panouri solare, generatoare eoliene si geotermale, pentru alimentarea nevoilor ocupantilor. Destul de impresionant!
adapost_pentru_calamitati_2_.jpg

adapost_pentru_calamitati_3_.jpg

•    Water Shelter (Adapost pentru apa)
Water Shelter este in primul rand proiectat pentru a fi instalat in regiunile predispuse la inundatii. Unicitatea acestei structuri este modul in care sprijina victimele in fiecare faza a dezastrului. Acesta poate fi aruncat si dintr-o aeronava  la sol. Structura acestuia are un acoperis cu un sistem de recoltare a apei, care asigura apa pentru baut dar si pentru necesitatile sanitare.
adapost_pentru_calamitati_4_.jpg
•    Adapost Uber Emergency
Nimeni nu da nimic pe stilu adapostului, in caz de dezastre, nu? Gresit! Designerul Rafael Smith a venit cu un adapost de urgenta durabil, care a reusit sa aiba si un aspect stilat, de asemenea. Adapostul reuseste sa fie elegant dar si utilitar. Structura are panouri solare pe acoperis.
adapost_pentru_calamitati_5_.jpg
adapost_pentru_calamitati_6_.jpg
•    Casa Amfibie
Incalzirea globala este reala, iar oamenii de pe coaste ar putea vedea in curand casele lor scufundate. Waterstudio are o solutie in Casa Amfibie. Aceasta este o casa conventionala pe vreme uscata. Dar, atunci cand sosesc inundatiile, Casa Amfibie se transforma intr-o casa plutitoare. Cum se face acest lucru? Acesta se face cu un miez pentru plutire, care se aseaza in fundatie.In scopul de a mentine casa plutind, fara a merge pe un drum gresit, cabluri de hotel ancoreaza casa intr-un singur loc. Foarte misto!
adapost_pentru_calamitati_7_.jpg
•    Adapostul Cocoon
Excursionistilor, montaniarzilor le-ar placea foarte mult sa aiba un asemenea adapost. Cocoon, conceput de John Moriarty, este un mic adapost, care poate fi suspendat de aproape orice punct forte. Acesta este un loc dragut si calduros. Tesatura din care este facut Cocoon retine caldura. Caldura corpului ocupantului este retinuta in acest mod. O adevarata salvare pentru viata atunci cand conditiile vietii sunt dure. Punem pariu?

adapost_pentru_calamitati_8_.jpg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
5 solutii de locuinte verzi pentru a scapa de calamitati , 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns