Tot Dubaiul sub apa odata cu schimbarile climatice

0
schimbarile_climatice_in_dubai_solar-magazin.ro.jpgAproape toata infrastructura din Dubai ar putea fi sub apa pana in 2100. Pana la 85% din populatie si 90% din infrastructura zonelor de coasta de pe intreg teritoriul Emiratelor Arabe Unite, este expusa riscului schimbarilor climatice, arata un nou studiu facut de cercetatorii de la  Stockholm Environment Institute.
In ciuda incertitudinilor, cu ce se va intampla, un grad al incalzirii globale deja se intampla si doar va continua, rezultand o crestere inevitabila a nivelului marilor. Cat de mult, este incert. Incertitudinea vine din faptul ca nu suntem capabili sa prezicem vremea si nu stim cat de repede si cat de eficient actiunile politice vor fi luate, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Nu exista nici o certitudine cu privire la stiinta schimbarilor climatice.

Viteaza de punere in aplicare a energiei regenerabile, de a inlocui energia fosila, depinde de legislatia la nivel global si la nivel national, in special in China, India si SUA unde proiectul de lege climatic urmeaza sa fie votat in senatul Statelor Unite.

Dar timpul se scurge, majoritatea oamenilor de stiinta vad un punct critic pana in 2017.
Chiar si cu o crestere de 3 metrii a nivelului marilor, Abu Dhabi ar pierde mai mult de 800 kilometrii patrati sub apa si Dubai ar pierde o infrastructura importanta.
Dar, odata cu cresterea nivelului marilor la 9 metrii, tot Abu Dhabi si orasul Dubai, ar fi scufundate in intregime. Acest lucru s-ar putea intampla mai repede de 2100, ceea ce ar face infrastructura orasului ca fiind cea mai scurta din istoria omenirii.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Tot Dubaiul sub apa odata cu schimbarile climatice, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns