2017: Energia solară depășește energia nucleară

0

Adoptarea într-un ritm tot mai rapid a energiei solare pe plan mondial ar putea duce la o situaţie în care capacitatea ei globală, exprimată în gigawaţi, ar putea rivaliza cu aceea generată de energia nucleară până la sfârşitul anului 2017, informează weforum.org.

Chiar dacă energia nucleară depăşeşte la ora actuală energia solară, în privința capacității de producţie, câțiva experţi prevestesc faptul că energia solară ar putea deveni cea mai mare sursă de energie din lume până în anul 2050.

Potrivit publicaţiei Global Solar Demand Monitor, noile date indică faptul că energia solară va ajunge la o capacitate de aproximativ 390 de gigawaţi în acest an. Iar cele mai recente cifre comunicate de Nuclear Energy Institute arată că energia produsă în prezent de centralele nucleare la nivel planetar este de 391,5 gigawaţi.

După o creştere considerabilă a consumului de energie solară, cu 77,8 gigawaţi în 2016, faţă de creşterea de 50,3 gigawaţi în 2015, va urma, cel mai probabil, o creştere de 81,1 gigawaţi în 2017. Specialiștii se aşteaptă ca această creştere să continue într-un ritm constant, iar capacitatea globală a energiei solare să ajungă la 871 de gigawaţi în 2022.

Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) preconizează că energia solară ar putea deveni cu uşurinţă cea mai mare sursă de energie din lume până în anul 2050 graţie costurilor sale de producţie tot mai scăzute şi avantajelor tot mai mari pe care le oferă.

Prin utilizarea energiei solare, oamenii vor reuși să devină mai puțin dependenți de combustibilii fosili, lucru extrem de necesar, în condiţiile în care emisiile nete de 37 de gigatone de CO2/an au provocat dezastre la scară planetară, cauzând încălzire globală, fenomene meteorologice extreme şi milioane de decese.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
2017: Energia solară depășește energia nucleară, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns