A apărut telefonul mobil care funcționează fără baterie!

0

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au creat primul telefon mobil care funcționeaza fără a avea nevoie de o baterie. Noua invenție folosește un mic panou solar, montat pe o bază externă, și are nevoie de o cantitate redusă de energie.

Practic, oamenii de știință au găsit o metodă pentru a duce consumul de energie spre zero și a putea lăsa generarea energiei necesare în seama micului panoul solar. Transformarea semnalului analog în semnal digital este procesul care consumă cea mai mare parte a energiei unui telefon mobil. Cercetătorii au găsit o metodă alternativă pentru realizarea acestei funcții. Ei au transformat semnalul analog în digital, folosind vibrațiile create de microfon și difuzor. Problema este că, în prezent, această metodă nu permite recepționarea și trimiterea simultană a informației.

Astfel, comunicarea se realizează pe rând – mai întâi trimiterea semnalului, apoi recepționarea răspunsului. Pentru colectarea energiei, se folosesc undele radio emise de așa-numita bază.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns