Aeronava Solar Impulse 2 depășește recordul mondial la cel mai lung zbor solo

0
Solar Impulse 2

Aeronava Solar Impulse 2 în timpul călătoriei în jurul lumii. Imagine via thenational.ae

André Borschberg, pilotul aeronavei Solar Impulse 2, a depășit recordul mondial pentru cel mai lung zbor solo. Borschberg a zburat peste 80 de ore cu avionul alimentat solar, fără să realimenteze cu combustibil și fără decolare, doborând recordul de 76 de ore stabilit de Steve Fossett, în 2006, la bordul aeronavei Virgin Atlantic Global Flyer.

Avionul alimentat solar a decolat, la începutul acestei săptămâni, de la Nagoya, Japonia, spre Hawaii, continuându-și zborul în jurul lumii. Călătoria spre Hawaii ar fi trebuit să înceapă din Nanjing, China, însă vremea nefavorabilă l-a forțat pe Borschberg să aterizeze în orașul japonez și amâne zborul, scrie The Verge.

Potrivit organizatorilor, Solar Impulse 2 a străbătut până în prezent circa 67 la sută din drumul său în jurul lumii, zburând pe o distanță de 5.199 km (3.230 mile), cu 2.536 km rămași până la destinație.

Elvețienii și-au propus ca întreaga circumnavigație a globului să fie atinsă în 12 etape însă, din cauza amânărilor în urma condițiilor meteorologice din Nagoya, călătoria urmează să fie finalizată în 13 stadii.

André Borschberg, pilotul Solar Impulse 2 și cofondatorul proiectului

După Hawaii, André Borschberg va lua o pauză binemeritată, predând aeronava solară copilotului Bertrand Piccard, care va zbura spre Phoenix, Arizona.

De acolo, piloții își vor continua drumul prin Statele Unite, după care vor traversa Atlanticul spre Europa, înainte de destinație, în Abu Dhabi, de unde a început călătoria lor.

Solar Impulse 2 a pornit din Abu Dhabi, la începutul acestui an într-o călătorie în jurul lumii, fără să folosească o picătură de combustibil.

Urmăriți live zborul istoric al aeronavei Solar Impulse 2:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Aeronava Solar Impulse 2 depășește recordul mondial la cel mai lung zbor solo, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns