Apple cheltuie peste 900 de milioane de dolari pentru un nou centru de date ce va funcționa cu energie regenerabilă

0

Gigantul Apple va cheltui 6 miliarde de coroane daneze (921 milioane de dolari) pentru construirea unui nou centru de date în Danemarca, al doilea astfel de centru în ţara nordică ce va rula în totalitate doar pe baza de energie regenerabilă.

Potrivit reprezentanților companiei Apple, centrul de date va fi situat în Aabenraa, o localitate din sud-estul Danemarciei și va fi funcțional din anul 2019.

„Suntem încântaţi să extindem operaţiunile centrului de date în Danemarca, şi să investim în noi surse de putere curată”, a spus Etik Stannow, manager al Apple, agenţiei Reuters.
 „Centrul de date din Aabenraa, ca mai toate centrele noastre de date, va funcţiona 100% prin energie regenerabilă, încă din prima zi, mulţumită noii surse de energie curată pe care o adăugăm„, a mai adăugat acesta.

Apple mai are un centru de date în Danemarca, situat în Viborg. De asemenea, o clădire gigant a companiei a fost ridicată în Santa Clara Valley, California. Este vorba despre Apple Park, un centru pentru dezvoltarea creativității care se întinde pe o suprafață de mai bine de 500.000 de metri pătrați. Clădirea gigant este alimentată în proporție de 100% de energie regenerabilă, pe acoperișul acesteia putându-se observa numeroase panouri solare care au fost deja instalate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns